Telttur i Sverige

Skåne (midt/nord). Vi starter ferien med et par dage i sommerhus hos en veninde i Osby. Der ligger et efter sigende glimrende legetøjsmuseum, men det besøger vi nu ikke. Børnene spiller Afrikas Stjerne, planter gulerødder, finder kantareller i skoven, leger med stiksav og fiskekroge og får et par flåter – og sådan er ferie lidt vildere end hverdag. Vi øver os også i at slå det nye telt op og konstaterer, at vi ikke har tilstrækkeligt med varmt tøj til de kolde nætter.

På campingplads

En del af min barndoms ferier foregik med telt i Sverige. Vi benyttede os af allemandsretten, gik på toilet i naturen, badede i skovsøer, spiste klapsammenmadder i vejkanten og blev ædt af mitter. Det lyder nok ikke så festligt, men det sidder som glæde i kroppen på mig, og jeg elsker at give det videre til vores unger. I en lidt mere luksuriøs version. Ikke mindst af hensyn til deres far, der aldrig har camperet. Så vi slår vores vel store telt op på en campingplads og spiser en del i civilisationen. Børnene er vilde med det, og faren overlever. Vi vågner med de små tæt på os, de løber ud af teltet og de 20 meter ned til nærmeste legeplads, og vi tager på fine udflugter. Og spiller billedlotteri eller læser, når regnen trommer på teltets dug.

Röstånga Camping har flere små legepladser, også nogle der er integreret i naturen som fx et klatretårn og nogle underjordiske rør. Der kan sejles i kano, spilles minigolf og bades i flere bassiner. I nabolaget er Stationen et hyggeligt, børnevenligt spisested uden at maden dog er imponerende.

Pladsen ligger ved Söderåsens Nationalpark, og det er med en vis stolthed, vi oplevede ungerne (snart fem år og snart tre år) vandre til Kopparhatten og retur. Turen starter med naturformidling i Naturum ved Skäralid og dernæst nøjagtig 200 trappetrin op i skoven og endelig afsted mod den smukke udsigt ud over dalen.

En dag kommer vi lidt tilfældigt forbi S:t Petri Kyrka i Klippan. Den har en interessant arkitektur og en rar stemning. De giver kage og en sludder, og vores søn smider tøjet og hopper i en lille anlagt ’sø’ med springvand.

Bosjökloster Slott tilbringer vi det meste af en dag. Ikke at der er meget rabalder over stedet, men tiden går bare, mens vi tuller rundt i de fine haver, suser i svævebane og klapper geder. Der er også cafe og et par indendørs udstillinger. Og man kan låne en båd og ro en tur på søen.

Sidste dag i ferien tager vi til Skånes Djurpark, hvor man kan se op mod hundrede forskellige nordiske dyrearter. Det bør man sætte en hel dag af til – vi når vist kun at se halvdelen af parken. Der er virkelig mange forskellige muligheder – traktorkørsel, vandleg, naturlegeplads osv. Det er fascinerende at klø en gigantisk elg i panden, men mest sjov har vi nok af de mange, lange hængebroer bygget mellem træernes kroner. De er udfordrende for både børn og voksne. Ps. Maden er klam– tag hellere en madpakke med.

Der var mange andre ture, aktiviteter og oplevelser i området, vi gerne ville have nået. Det må blive en anden god gang – Röstinge Camping ligger nemlig kun fem kvarter i bil fra København.

Juli 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *