Köln med børn

Du har været i Berlin. Du har været i Hamborg. Du synes, det er fedt, men nu er det også gjort. Mange gange. Jamen, så er det tid til Köln!

Köln er Tysklands fjerdestørste by og en gammel en af slagsen. Byen, der ligger i et af de luneste og nedbørsfattigste områder i Tyskland, er meget nordeuropæisk, men har også sydens tilbagelænede charme inklusiv romerske levn. Og er så tæt på Danmark, at turen snildt kan lægges i en forlænget weekend.

Vi har primært besøgt venner og tilbragt det meste af tiden med grill og børnebassin i haven – men jeg har mange ideer til, hvad vi selv skal lave under fremtidige besøg.

By og havn
Rhinen skærer sig vej gennem byen, og det bør benyttes til en lang cykeltur på begge sider af floden. Jeg forestiller mig, at man kommer igennem en masse fantastiske områder ligesom med Havneringen i København. Så lej en cykel og kom afsted.

Den gamle bydel med Kölner Dom, Alter Markt og Heumarkt, smalle brostensbelagte stræder og små, kulørte huse er flot og hyggeligt, men ikke noget, man behøver at dvæle for længe ved.

De forskellige kvarterer i byen ved jeg kun lidt om, men Belgisches Viertel skulle være det kreative, bohemeagtige kvarter. Men måske er det so last century og noget helt andet, der er spændende nu?

Spisesteder særlig egnet til børn finder du hér og hér.

Vi har boet på hotel lige ud til havneområdet Rheinauhafen. Området er som så mange andre steder i Europa udtryk for, at man fik øjnene op for mulighederne langs vandet og byggede en kombi af en masse moderne kontorer og boliger. Her ses blandt andet de meget karakteristiske kranhuse. Men historiske havnebygninger er også bevaret. Vi oplevede området som rigtig hyggeligt med spisesteder, legeplads og soppespringvand til ungerne. I øvrigt ligger der også et chokolademuseum og et sportsmuseum.

Grønne områder
Jeg har ladet mig fortælle, at mange forældre kommer i Kölner Zoo alene på grund af dens fede legeplads. (Lidt udenfor centrum kan man i øvrigt gratis se dyr i Lindenthaler Tierpark). Nærved ligger Flora/Botanicher Garten. Vi var selv i Volksgarten med fin legeplads, men der er masser af andre grønne muligheder. Omkring den vestlige del af byen løber der et langt grønt bælte, og ellers er det jo oplagt at tage over på den højre side af floden til Rheinpark, en af byens største og smukkeste parker med flere legepladser, børnetog og andre aktiviteter. Så vidt jeg ved, kan man også sidde med fødderne i sand, mens man får en kop kaffe (Hvis man savner sand mellem tæerne, kan dette sted måske også bruges, men det er altså på den vestlige side af floden og på 15. etage).

Der er ikke så mange andre tilbud på højre side, men man kan da besøge KölnTriangle, en udsigtsplatform i 100 meters højde med et smukt kig over Kölns gamle bydel og domkirken.

Over floden
Et federe sted til panorama over byen er imidlertid byens gamle svævebane hen over floden, Kölner Seilbahn.

Den mest almindelige måde at krydse floden på er naturligvis broerne, ikke mindst den flotte Hohenzollernbrücke med dens mange tons kærlighedslåse.

Köln og co
Bevæger man sig lidt udenfor Köln er muligheder for natur og kultur uudtømmelige. Selv tog vi en dagsudflugt til bjerget Drachenfels i Siebengebirge nær Bonn. Vi kørte fra Königswinther op ad bjerget med en gammeldags tandjulsbane. På toppen så vi slotsruinerne, der nyder godt af sagnet om Siegfried, helten fra Nibelungenlied, der dræbte en drage, som boede i en grotte i bjerget, og derpå badede i dragens blod for at blive usårlig. Udsigten er fantastisk og bagefter vandrede vi hele vejen ned gennem skoven (hvilket ungerne på næsten 6 og 4 år klarede ret flot). Undervejs besøgte vi også et lille reptilzoo.

Juli 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *