Sommer i København

Fine børneaktiviteter i hovedstaden. Denne sommerferie blev holdt i Danmark. Det er rart at have tid til at gå i nattøj hele dagen, at mødes spontant med venner, vi ser alt for lidt og at få brugt byen mere end sædvanligt.

Faktisk begyndte ferien i København allerede i forsommeren, hvor jeg en gang om ugen havde mulighed for at tage på små udflugter med min søn på snart tre år.

Glæder uden beregning
Vi har benyttet mange af legepladserne på Frederiksberg. Mest Aksel Møllers Have, som er god, hvis man vil klatre, Langelands Plads, der har soppebassin og Hostrup Have, hvor der er et stort sandkasseområde og som er næsten aflukket, så man ikke skal bekymre sig om, hvor gutten nu er henne. Labyrinten er ikke en decideret legeplads, men den er skæg at løbe og skjule sig i. Vi har også været forbi blandt andet Østerbro og Vesterbro, hvor henholdsvis Tårnlegepladsen og Papegøjelegepladsen har vakt stor glæde.

Af andre gratis fornøjelser er der byens biblioteker med deres fine legeområder – foruden bøgerne selvfølgelig. Især gode til regnvejrsdage. Vi bruger mest Godthåbsvejs Bibliotek, fordi de er under den fantastiske ordning, hvor man med sundhedskortet kan lukke sig ind uden for åbningstid.

En sidste gratis oplevelse skal nævnes, nemlig Metroens udstilling. Men det er primært for skuffelsens skyld. Den lillebitte udstilling med ganske få interaktive elementer er bare for sølle. Her har man en dreng, der ville elske at se, høre om og røre ved byggeriet, arbejdsmændene, maskinerne, togdriften, billetsystemet osv. Kontakt mig Metro/Eksperimentarium-folk, så giver jeg gerne gode ideer til, hvordan I får begejstrede småbørn engageret i projektet.

Pengepungen har også raslet
Cisternerene i Søndermarken er et underjordisk rum (tidligere vandreservoir), hvor der er skiftende udstillinger. Det er vildt stemningsfuldt med kulden, fugten og mørket. Kunstneren Ingvar Cronhammars værk har gangbroer i et stort vandspejl, der dækker gulvet, og 28 søjler af lysende, brusende vand. Den smukke musikalske del af projektet er skabt af komponisten Martin Hall. Min søn havde et fast greb i min hånd, og genfortalte senere oplevelsen sådan: ”Vi gik ind i flyveren. Vi var lidt bange”.

En anden gang tog vi i Rundetårn. Udstillingen var ikke interessant for en lille dreng, der gerne vil pille ved og kravle på alt. Men det er sjovt at storme op og ned ad den snoede bakke, gemme sig i hulningerne og se ud over byens tage. Han synes at kirkerum er fascinerende, så vi var også lige et smut i Trinitatis Kirke.

I sensommeren kørte vi til Frederiksdal, steg på Bådfarten og sejlede halvanden times tid. Jeg var spændt på, om vores dreng ville kunne holde interessen så længe. Det kunne han. Han kiggede på folk, når de stod af og på, fik vandsprøjt i ansigtet, løb lidt rundt og talte med kaptajnen. – Helst havde han selvfølgelig selv sejlet båden.

Af klassikere, der næppe mangler omtale, har vi besøgt ZOO og Tivoli nogle gange. Onkler og tanter har desuden taget sønnen med på både Den Blå Planet og Eksperimentarium. Det er bestemt et hit, men også nogle lidt dyre ture.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så send en mail på: blog▪familiebobler.dk

September 2015