Efterlyser gode ammesteder

Baby vil spise, storebror vil lege. Der findes mange debattråde på nettet om hvor i byrummet, der er godt at amme. Altså sådan nogle steder, hvor ingen tager anstød af utilfredse unger eller bare bryster, og hvor forældre kan fodre baby uden alt for meget postyr om ørerne. Buddene er mange, men personligt savner jeg fortsat steder til os, der også har babys lidt større søskende med. Det ville være dejligt med mulighed for at amme/give mad samtidig med at storbror adspredes. For det er altså minussjovt – med babserne i fri dressur og en skrigende baby under armen – at rende efter en toårig, der keder sig og derfor er stukket af.

Nogle steder har tanken været god, bare ikke god nok:

I Ikea Gentofte kan man amme i den bagerste del af kantinen, og børn kan lege med masser af køkkenudstyr ved en lang række komfurer. Ammeområdet er afskærmet og med gode siddepladser. Men for pokker da. Fra ammerummet kan man jo ikke se ud til den to-årige kaospilot, der kokkerere. Så enlige på indkøb med både baby og større søskende fungerer det altså ikke for.

I den nye overbygning på Frederiksbergcentret er der kommet et virkelig nydeligt lille område for forældre og deres nye afkom. Det er sikkert allerede populært blandt shoppende mødregrupper. Der kan pusles, ammes og varmes mad til de mindste. Og kaffen kan jo købes lige i nærheden. Men igen. Hvis man har flere børn end baby med, kan det godt blive en anstrengende affære. Med al den plads, der er brugt på flotte toiletter, burde der også have været plads til et lille legehjørne i forbindelse med ammerummet.

Under Tivolis skønne legeplads finder man et ammerum, hvor der sådan set er, hvad der skal være: Lænestole, mikroovn, pusleplads, og sågar et par spil og bøger. Men der er lige så u-hyggeligt, som i en parkeringskælder. Rasmus Klumps univers på væggene er både baby og jeg ligeglade med, og selv hvis babys storebror skulle finde rummet rart, så er et par pixibøger altså ikke nok til at holde ham beskæftiget. Med virkelig mange mennesker ind og ud ad døren, og kun tre (!) stole til rådighed, er der heller ikke rigtig plads til hans far. Hvilket var irriterende den ret kolde dag, hvor vi bare gerne ville sidde sammen et roligt sted, før vi kastede os ud i hurlumhejet igen. Og hvilket da må være endnu mere irriterende, hvis man er alene med børnene.

Hvis du har en anbefaling til et ammevenligt og legevenligt sted (hvor man måske oven i købet også kan få en kop kaffe), så skriv gerne til mig.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så send en mail på: blog▪familiebobler.dk

Juni 2015