Kreta med børn

Vi tager sydpå den sidste uge i april. Det er første gang, vi rejser med to børn. Uret ringer klokken fire om morgenen og taxaminibussen er hos os en halv time senere. Planen er at klæde børnene på og bære dem ned, mens de sover. Men de er lysvågne. Og nemme, også på flyturen. Det er et herligt eventyr for vores store dreng (to år og ni måneder), der blandt andet begejstres over et besøg i cockpittet. Lillesøster (seks måneder) følger bare opmærksomt med. Og forældrene får sågar læst avis.

Vi bor i Platanias, der, så vidt jeg ved, er et meget turistet område. Det er dog ikke noget vi mærker, måske fordi sæsonen ikke rigtig er kommet i gang. Det føles som et godt tidspunkt. Nogle aktiviteter er endnu ikke åbnet, men hvor meget aktivitet har man brug for med så små børn? Gaderne er fredelige og temperaturen er perfekt – mellem 20 og 30 grader med en smule vind.

De gode oplevelser er mange:

  • Lejligheden er en etværelses med balkon. Ved puttetid lukker vi voksne øjnene og slapper af, mens børnene falder til ro. Når de sover, sover de, så vi kan få en øl, snakke, læse, spille kort… Vi er offline og ser kun meget lidt tv.
  • Vi bor ud til en lille lystbådehavn, strand, hav og øen Agioi Theodoroi.
  • Lydene og manglen på samme er godt for sjælen. Vandet, der slår mod kysten. Stilheden i mørket.
  • Der er flere (ret kolde) pools og legeområder i hotelkomplekset. Og der er en massagestol, som jeg flere gange installerer mig i.
  • Maden er lækker. Friske, bagte, grillede grøntsager, lækkert lam osv. Det fungerer godt med morgenmadsbuffet på hotellet, frokost i lejligheden og aftensmad ude. Flere restauranter har en legeafdeling, hvilket vi nyder godt af med vores aktive dreng. Et par gange går vi op gennem den gamle bydel med de fine citrontræer og spiser med en fantastisk udsigt.
  • Vi tager ikke på store udflugter og gør ikke brug af legeland, minigolf, turisttog og lignende. Det er de små historier, der fylder. Vi kaster sten i vandet fra molen, bader i middelhavet, leger på stranden. Vores søn får lov til at dytte i bussen på en tur til Chania. Han sidder også på skødet af en urmager, der reparere et ur, og han besigtiger en båd i havnen. Den slags fine fornøjelser.

Dejlig ferie. Så stor anbefaling herfra.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så send en mail på: blog▪familiebobler.dk

Maj 2015